FM Logo Maç Merkezi FM Teklif
, Cuma 14:10 | | |
English | İletişim | ara  

Alex sahanın en kötüsüydü!

- Haber

   
Paylaş :
Fenerbahçe; Olimpiyat Stadı'nda üç maçta da yenildiği İstanbul Büyükşehir Belediye'yi bu kez yıktı ve şeytanın bacağını kırdı. Sarı-lacivertli takıma altın değerinde 3 puanı getiren golü 33'te Alex kaydetti. 77'de Dia'nın düşürülmesi ile kazanılan penaltıyı Niang gole çeviremedi. 79'da İstanbul BŞB'den Ekrem kırmızı kart gördü.

GÜRCAN BİLGİÇ: Yürüyen ruhlar!

Geçmiş sezonların sonlanma noktasında (Olimpiyat Stadı veya Belediye maçları), yeni bir başlangıç yakaladı Fenerbahçe. Oynadığı futbolu anlatmak gereksiz. Çünkü iyi bir şeyler bulmak çok mümkün değildi. Sadece bireysel performansların saman alevleri içinden birkaç pozisyonu cımbızlayarak, galibiyeti anlatabiliriz.



Alex, tarihe geçip, müzeye emanet ettiği ayakkabıları ile beraber, bu maçın temposunu da raflara kaldırdı. Golü attığında sahanın Stoch ile beraber en kötüsüydü. Geçen haftaların "protestolu" oyuncusu Cristian'ın neredeyse tek başına yaratıp, kovaladığı top, Topuz'un ayağından Alex'e pas oldu. Boş kale ve akıllı takip, geleneği de bitirdi.



Belediye gibi iyi pas organizasyonu kuran, her rakip defansların arkasına sızmakta güçlük çekmeyen bir takıma karşı alan ve adam kapatmak gibi zorunlulukla da oynamaları gerekiyordu. Genç Gökay'ın sahada yürümeye bile vakit bulamadan, her saniyesinde koşarak geçirdiği bu 90 dakikada bir çok deliğe yama olduğunu söylememiz yanlış olmaz. Ayağına her top alanın, beklediği yardımı Gökay'dan bulduğunu görmesi çok önemliydi. Çünkü hem futbolcunun kendisine, hem de takımın ona saygı duyması için gerekliydi bu performans. İkinci 45'te takımının "Yürüyen ruhlar" haline geldiğini gördüğü halde, hamle yapmak için 70. dakikaya kadar bekledi Aykut Kocaman. 10 kişi kalan rakibi bile zorlayamayan bir takımı var. Sadece Kadıköy'de farklı olabilen bu tutuma çare bulmak zorunda. Eğer rakibinin kaçırdıklarını bir kez daha seyrederse, Gaziantep'te yaşadıklarından kendisi dahil hiç kimsenin bir ders çıkarmadığını anlayacaktır.


RIDVAN DİLMEN: 45 dakika oynansa...

Sadece ilk 45 dakikalar baz alınsa, herhalde Fenerbahçe uzak ara şampiyon olur. Ligin ilk 14 haftasında Fenerbahçe, maçların ilk yarılarında 35 puan alıp 18 averaj yaptı. Ama ikinci yarılarda uçurum var: 18 puan almış, +1 averaj yapmış. Özellikle son Gaziantep deplasmanında 1-0'dan 2-1'e dönüş de olunca 'acaba'yı beraberinde getirdi tabii.

Özellikle Mehmet Topuz, Gökhan ve Gökay üçlüsünün aralıklı bindirmeleri, Cristian'ın önde baskı yapması ve iki kez üst üste yaptığı baskı sonunda da klasik Alex golüyle de öne geçti Fenerbahçe.
Golden sonra yine etkili olan taraf Fenerbahçe'ydi. İstanbul Belediye ilk 25 dakikadaki görüntüsünden uzaklaşmıştı. İkinci yarıda ise 'gitgel'li maç oldu bu kez.

Tabii ki, bir saat önce biten Gaziantepspor- Trabzonspor maçı sonrası Trabzon'la puan farkı dokuz olunca, kazanmaktan başka alternatifi yoktu Fenerbahçe'nin ve kazandı da...
İstanbul Belediye takımı, kazansa da kaybetse de her zaman saygı duyduğum bir takım. Teknik direktörüyle, oyuncusuyla sürekli gelişim kaydeden, her maçta da pozitif düşünen bir ekip.

YÜKSEL AYTUĞ: Encümen kararıyla (FOTOMAÇ)

Önerim; Olimpiyat Stadı'nın önündeki "Atatürk" ibaresinin hemen kaldırılması.
Zira Atamız, sporcunun ZEKİ olanını severdi. Buraya bu stadı dikenlerin, Atatürk ismini ağızlarına almalarına asla hakları yok. Lütfen Ata'yı daha fazla üzmeyelim.

Maça gelince... Fenerbahçe, Belediye'nin karşısına Galatasaray maçlarından çok daha temkinli ve kaygılı çıkıyor. Nasıl çıkmasın? Yıllardır puan cetvelinde Belediye'ye rüsum vergisi ödemekten helak oldu. Büyük takımlar, Abdullah Avcı'nın yönettiği İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un karşısına çıkarken, ister istemez aynı türküyü tutturuyorlar: "Aman Avcı, vurma beni..." Aykut Kocaman bir hafta boyunca rüyasında kendisini belediye zabıtalarının kovaladığını görmüş olmalı ki, defans güvenliğini bir an olsun elden bırakmayan, kanatları iki kişiyle kontrol eden, kontratağa bile "kontrollü" çıkan bir anlayışla takımını sahaya sürmüştü.

Bana göre Fenerbahçe. ligdeki en önemli galibiyetlerden birini elde etti. Zira Büyükşehir Belediyespor'u kendi evinde mağlup etmek öyle her babayiğidin harcı değil. Ne yiğitlerin, Olimpiyat Stadı'nda olimpiyat halkası gibi yuvarlandığını istatistikler bize gösteriyor zaten. Fenerbahçe'nin "Belediye korkusunu" yenip, şeytanın bacağını kırmış olması bile başlı başına bir başarı.


Büyükşehir Belediyespor ise adeta kendi kendini mağlup etti. Hem yakaladıklarını atamadılar hem de "Bu hakemler büyük takımları tutuyor" psikozundan bir türlü kendilerini kurtaramadılar.
Hakeme karşı harcadıkları enerjinin yarısını rakibe yönlendirebilseler ve mental olarak direnç gösterebilseler, Fenerbahçe'ye bir kez daha kabus yaşatabilirlerdi.
Belediye Encümeni'nden bu kez Fenerbahçe lehine karar çıktı.
Yazının başına gelecek olursak:
Bu maç Şükrü Saracoğlu'nda oynansa bu kadar tatsız tuzsuz olur muydu?

SELÇUK YULA: Zor da olsa (FOTOMAÇ)

F.Bahçe'nin bu seneki ilk devre-ikinci devre hastalığı devam ediyor. Dün akşam da böyle oldu. Gerçi diyeceksiniz ki ilk devre çok mu iyiydi? Değil ama yine de ikinci yarıdan iyiydi. Abdullah Avcı, takımını tam saha pres oynatarak oyuna başladı.

Bu arada toparlanamayan F.Bahçe'de günün en kötüsü Niang ve iki tane net pozisyondan yanarlanamadı.
Bunlar organize ataklardan değil rakibin savunmasından ve Alex'in vuruşundan kaynaklanan pozisyonlardı.

Arkadan İbrahim Akın'ın kaçırdığı yüzde 100 pozisyon gol olsaydı şimdi neler konuşulurdu tahmin bile edemiyorum.
F.Bahçe; Trabzon'un, Antep'i yenmesinden sonra mutlaka kazanması gereken maçı kaçandı.
Bu 3 puanı alırken de teşekkür edilmesi gerekenlerin listesi Volkan, Cristian, Alex haricinde Akın'a da yer verilmeli. Çünkü kaçırdığı goller gerçekten kaçması daha zor olan pozisyonlardı.
Kaynak : http://www.sabah.com.tr/Spor/2010/11/28/alex_sahanin_en_kotusuydu
Kayıt Tarihi : 28 Kasım 2010 Pazar 10:06
Tıklama Sayısı : 344

Alex sahanın en kötüsüydü! Yorumları (0)
Ad Soyad :
E-Posta :
Mesajınız :
Güvenlik Kodunu Giriniz :
IP Adresi : 38.107.179.208

 
İletişim : iletisim@futbolmerkezi.com
Anasayfa | Maç Merkezi | Futbol Kuralları | Haftalık TV Maç Yayın Akışları | Site Haritası | Üye Olmak İstiyorum | Hakkımızda | Sitenize Özel | Basında FM | İletişim
Sitemizde yayınlanan içerik, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. İletişim : iletisim@futbolmerkezi.com © 2003 - 2010 Futbol Merkezi